Malaga

Vliegtickets naar Malaga al vanaf € 49,-

Malaga

Torremolinos, Benalmadena, Carihuela, Fuengirola Marbella en Granada

Zon, zee, strand en heerlijke zomerse temperaturen. In het meest zuidelijke deel van Spanje ligt Málaga (Andalusië) aan de Middellandse Zee in de Costa del Sol. Samen met plaatsen als Torremolinos, Benalmadena, Carihuela, Fuengirola Marbella en Granada wordt ook Málaga veel bezocht door toeristen, die ook de nostalgische gebouwen en pleinen van de Spaanse cultuur willen bezichtigen. 

Naast de gezellige bars, restaurantjes en de leuke winkels kun je genieten van de prachtige stranden. Málaga heeft ’n mooie cultuur en ook om musea te bezichtigen kun je hier prima terecht.

Regelmatig er leuke aanbiedingen naar deze bestemming en boek je al een goedkoop vliegticket naar Malaga vanaf € 49,-


Malaga Airport

Malaga Airport ligt aan de Spaanse Costa del Sol, ten Z-westen van Malaga en ten N-oosten van plaatsen als Torremolinos Benalmadena, Carihuela en Fuengirola. 

Het vliegveld ligt net naast Malaga, op ±10 kilometer van de stad. Met de auto is het vanaf de luchthaven naar het stadscentrum ben je ±15 minuten onderweg. Vanaf de luchthaven naar Marbella ben je ongeveer 40 minuten onderweg.


Openbaar vervoer – Trein (Malaga, Torremolinos en Fuengirola)

De snelste en goedkoopste manier om in Malaga te komen is de trein. Het ondergrondse treinstation van het vliegveld is makkelijk te bereiken.  In de stad kunt je uitstappen op de stations Maria Zambrano en Centro Alameda. Het station Centro Alameda ligt het meest centraal in Malaga. De trein vertrekt iedere 20 minuten vanaf het vliegveld en vanuit de stad.  De badplaatsen aan de Costa del Sol zijn ook gemakkelijk bereikbaar per trein. 


Granada

In de stad Granada is één van de wereldberoemste monumenten vinden. Het magistrale Alhambra paleizencomplex. Het is zo bijzonder, zo is er bepaald dat er maar een aantal bezoekers per dag naar binnen mogen. In het oudste stadsdeel van Granada ‘Albayzín’ kun je heerlijk genieten van de Andalusische gezelligheid.

Het Alhambra is de topattractie van Spanje. 

Ronda

Deze stad heeft 3 bekende bruggen die over de rivier Guadaleví en diepe kloof El Tajo lopen. De beroemde bruggen zijn: de Puente Romano (Puente San Miguel), de Puente Viejo (Puente Arabe) en de Puente Nuevo. Doordat Ronda tot één van de oudste steden van Spanje behoort, heeft de stad ontzettend veel cultuur. De beroemde grotten als ‘Cueva de la Pileta en musea zoals het stedelijk museum, zijn er genoeg te vinden.   

Cordoba

Ook het historische centrum van de stad Cordoba staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En niet voor niets. Zo staat er een moskee waarvan men in 785 is begonnen met de bouw. Het heeft een oppervlakte van zo’n 23.000 m². De ruïnes van Medina Azahara zijn indrukwekkend omdat het een paleisstad betreft. En zo zijn er meerdere bijzondere bezienswaardigheden.    

Málaga

De grote stad Málaga ligt ongeveer op 100km van de Straat van Gibraltar. Hier vind je er meer dan voldoende musea, historische gebouwen en horeca gelegenheden en winkels. Wat je zeker moet bezichtigen is het Arabische Fort ‘Alcázaba’. Dit mooie verdediging fort van Málaga ligt wat hoger dan de stad, waardoor je een prachtig uitzicht hebt.   

Marbella

Marbella wordt nog steeds gezien als chique badplaats in de Costa del Sol. Er zijn veel luxe winkels en restaurants. Wie zin heeft balletjes slaat op de golfbaan kan zijn lol op in Marbella. Je hebt hier namelijk de prachtige golfbanen van Aloha Golf, Rio Golf, Santa Clara Golf en Santa Maria Golf & Country Club. Wie eens wat anders wil doen heeft keuze genoeg in deze fantastische badplaats. 


San Cristóbal
€581
San Cristóbal

San Cristóbal ligt letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van Marbella! Is de zee jouw beste...

  • 8 Reviews
TUI SENSIMAR Oceana Resort & Spa
€715
TUI SENSIMAR Oceana Resort & Spa

In alle rust vakantie vieren zonder kinderen. Bij TUI SENSIMAR Oceana Resort & Spa heb je alle...

  • 17 Reviews
Villa's Vacasa Fort Myers & Cape Coral.
€1.041
Villa's Vacasa Fort Myers & Cape Coral.

Beleef de luxe van een eigen villa met zwembad, in de fraaie omgeving van Fort Myers of Cape Coral...

  • 5 Reviews
Theofilos Superior
€460
Theofilos Superior

Ooit zette de held Achilles tijdens de Trojaanse oorlog voet aan land in Petra. Nu is het een van de...

  • 149 Reviews